In onze Landlust-fokkerij streven wij naar:
Een eerlijk, nuchter en werkwillig karakter
Sterk gestel en een stevig fundament
Een mooi front en ruime bewegingen
Met een expressief gebruik van het voorbeen
Een sterk, aantredend en dragend achterbeen
    En natuurlijk veel lossigheid!
 
  Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
Dertig jaar geleden begonnen wij, Teus en Gemma Jansen, onze fokkerscarrière met één Gelderse merrie, Volande. Inmiddels leggen we ons al een aantal jaren toe op de fokkerij van fijne dressuurpaarden, maar stiekem gaat ons hart nog wel een beetje uit naar deze veelzijdige representanten van de kleinste fokrichting binnen het KWPN en hebben we tevens een lichte voorkeur overgehouden aan vrolijke vossen met het nodige wit! 
 
Met onze Gelderse merries hebben we een degelijke basis gelegd voor onze huidige fokkerij, waarin  wij een aantal zaken belangrijk vinden: een eerlijk, nuchter en werkwillig karakter; iedereen moet er mee overweg kunnen.  We zien ook graag een mooi front en ruime bewegingen: met een expressief gebruik van het voorbeen en een sterk, aantredend en dragend achterbeen.  Gezondheid, een stevig fundament en gummi staan ook op onze wensenlijst.  In de fokkerij proberen we een eigen koers aan te houden en natuurlijk hebben we al de nodige foute keuzes gemaakt, maar daar hebben we weer van geleerd!
 

Afbeelding invoegen 

Sinds 2015 maakt Laurie officieel deel uit van ons bedrijf genaamd Landlust Breeding en proberen we gezamenlijk onze paardenfokkerij naar een hoger plan te tillen. Laurie woont op het bedrijf en is hoofdverantwoordelijk voor onze behoorlijk grote paardenafdeling.  Naast de verzorging, en ja, dat betekent ook veel mesten, brengt ze de paarden uit in de dressuursport, van de klasse L tot en met het Z2. Op die manier verdienen onze merries de voor de fokkerij zo belangrijke predicaten.  Jaarlijks worden op dit bedrijf verschillende veulens geboren. Natuurlijk hopen we ooit een tweede Totilas op onze stal geboren te zien worden. Tot die tijd proberen we fijne gebruikspaarden te fokken, waarmee andere mensen veel plezier hebben!
 

  
Opfok à la Landlust

We verkopen voornamelijk paarden uit onze eigen fokkerij, die we voordat ze naar een nieuwe eigenaar gaan, proberen een goede basis mee te geven: zo lopen ze als veulen zo lang mogelijk bij hun moeder, op voedzaam grasland tezamen met verschillende andere veulens.  Krijgen ze ruwvoer van de beste kwaliteit, gewonnen van de mineraalrijke kleibodem rondom onze boerderij en komen ze regelmatig in de hand.  Als de jonge paarden opgroeien, gaan jong en oud samen in de wei, wat heel goed is voor de socialisering.
 
Op het bedrijf komen ze tevens in aanraking met koeien en tractoren, vooral het laatste is heel handig met het verkeersmak maken. Daarnaast krijgen ze hier alle tijd om volwassen te worden en gaan we er niet te vroeg mee aan het werk. Kortom als we ze  uiteindelijk gaan verkopen, hopen we dat ze heel goed terechtkomen en dat de nieuwe eigenaren er ook heel veel schik mee krijgen. In de meeste gevallen is dat al gelukt, want we hebben met bijna alle nieuwe eigenaren nog een heel plezierig contact. Overigens krijgen al onze paarden de letters LL achter hun naam, dat is een afkorting van de naam van onze boerderij, Landlust.
 
Afbeelding invoegen